I throw my hands up in the air sometimes, saying AYO, gotta let go, I wanna celebrate and live my life

Jag vet att jag har sagt att jag inte gillar "hej idag har jag gjort detta och nu ska jag göra det här" -inlägg men jag kör på det ändå. Jag är en väldigt pratglad person om man känner mig och jag känner att jag måste få skriva av mig. Ganska så mycket. Hehe, iallafall.. Nu ska jag skicka in stressprofilen på Fronter och sedan skulle man kunna säga att jag har lov. Inge mer prov eller inlämningar innan lovet! S K Ö N T ! Fast då har vi en massa efter lovet om jag inte minns helst fel :( Det är ju mindre bra! Bara att bita ihop! Dessutom har jag praktik i två veckor efter lovet, under v.11 och 12 så jag hoppas på att få tillbaka skolorken dom sista veckorna. Det är ju inte speciellt långt kvar tills det blir sommarlov!!!

Nu ska jag iallafall ta tag i livet och fixa en massa! 
Här är kvällen to-do list! :)
[] Skicka in stressprofilen
[] Städa rummet + toan
[] Ta tag i garderoben
[] Träna kondisen :)
Bara att sätta igång med andra ord ;) haha

Time flies by

Hey people! 
Helgen har sprungit iväg som vanligt - men de är helt ok. En vecka kvar sedan bär de av ut på vägen igen. Det blir lov uppföljt av 2 veckors praktik. Det kan behövas vill jag lova! 

Men de var inte det jag skulle berätta!
Igår var vi som sagt på SM kval 2 norr backe där Victor körde sin första tävling med skoter. Jag och pappa stod vid lineupen och var säker på att han skulle bli omkörd och inte köra så bra alls. Men oj va vi fick! Platåhoppet, som var det första hoppet, hoppade han över och han kom trea i första kvalet! Två kval kvar och han kom 2a och 3a. Hur bra är inte det för första tävlingen?! Hade han kommit 3a, 2a, och 2a hade han nog kvalat direkt till a-final men nu blev de b-final (oj nu fick jag de att låta helt dåligt, men ack va fel) Dock hade glasögonen fått imma mellan glasen så han såg ingenting och hamnade sist, om jag inte minns fel. Ledsen för de kanske men de gick grymt bra! Jag var hur nervös som helst och jag körde inte ens! Haha!
Till helgen blir det Överkalix och evetuellt kiruna, över till mormor och morfar i tärna och sedan lycksele och hem. Hoppas bara på att de är bra väder och vi far förbi storuman och tränar på banan där! :)

You asked me how I was holding up

I förrigår så fick jag höra en sann sak av min käre kompis Wille. Jag berättade nämligen att jag hade prov i italienska och skolless som jag är så lät jag säääkert helt negativ och han sa till mig "Men veronica. Du måste ju tänkta på de positiva. Du ska ju ut och käka med brudarna på fredag och sedan är det tävling på lördag. Längtar du inte till det?" "joo, det ska jag.. Det är ju sant", "jamen, tänk inte på att provet kommer vara svårt eller att du är less. Längta till det roliga istället!" Och det är precis det jag ska göra. Imorgon är det ett prov. Det enda jag har haft på hela veckan typ. Och efter det ska jag ha en underbar helg med mina älskade bruds och sedan se Victor köra sin första tävling i skoter. Det är smkval 2 tävling. I backe. Det kommer bli kul :D

Protection is the shit

Sådär ja, nu ska jag äntligen visa er hur knäskydden ser ut som används i skotervärlden. Det är inte alla som har detta utan det införskaffas oftast efter att en skada har skett. Vilket inte är så bra. Dom är inte billiga så jag kan tänka mig att det är därför man inte köper dom på en gång. Detta är iallafall ett par ortopediska skydd som är vinklade i 10 graders lutning just för att man inte ska kunna ha benet rakt och få benpipan igenom foten, typ. Hemsk tanke eller hur?
Så här ser det ut. Cissi har dom inte helt rätt tror jag, ser lite konstigt ut iallafall, men de är för att man ska ha dom mot huden egentligen (jag har underställ och sedan skydd) Man spänner åt den på fem ställen egentligen men på ett ställe så kan man låta den va och det är bakom knäet. Det blir jättejobbigt ifall man ska lossa på den också.
Spännerna uppe på låret spänns på baksidan och på vaden är det fram, över benskyddet. Man börjar längst uppe på låret, sedan längst nere på vaden och så går man upp igen på det tredje spännet och avslutar med den andra på vaden. Det är lätt hänt att man spänner åt för hårt eller att man spänner fel. Dvs att man har skyddet för långt uppe eller för långt nere. Det jag brukar tänka på är hur man her på en sadel på en häst. Vet inte om alla har gjort de men så ska man börja vid manen och sluta där den "fastnar." Jag gör på samma sätt ungefär och drar på mig skyddet till en bra bit in på låret och sedan drar jag ner den tills silikonskyddet som sitter vid knäet, fastnar. (Det finns två kuddar på skyddet, ett på insida knä och ett på utsida knä. Det är för att få de är tajt och bra som möjligt)
Det som ligger på benet är ett benskydd som man ska ha. Det går att ha såna utan knäskydd också men då skyddas inte knäet. Knäskyddet gör även så att du inte kan övervrida knäet och skada det på så sätt. Tyvärr så bli några på tusen typ ändå skadade vilket inte är bra. Men vem vet, dom har kanske inte spänt på rätt sätt? Jag vet inte iallafall...
På bilden nedan ser ni hur alla mina skydd ser ut. Hjälm med  glasögon, nackskydd som gör att du kan inte få fram och bak skallen så mycket, bröst/rygg platta med armskydd, (På tävlingar har man den över jackan/tröjan för att visa vilket nummer man har, i mitt fall nr. 23) Och så knäskydd. Man ska också ha skor till som gör att man inte bryter foten lika lätt ifall man skulle bli påkörd etc. men de har jag inte skaffat, ännu. 


If I only knew what to do

Idag har jag en sån där bra dag. En riktigt bra dag? Och varför? Jo, för måndag och tisdag sög typ ;P Nämen seriöst. Man blir inte världens gladaste då bussen hem tar en timme och man vet att de tar ca 20 min att köra hem med bilen.
Och så vaknade man upp i morse (dock blev jag väckt av att nina ringde klockan sju ;P) och så inser man att FY FAN JAG SKA JU KÖRA BIL IDAG :D:D:D:D Asså de finns ingenting bättre! Typ.... haha, mongo iknow!
Nu ska jag slita upp hunden som fortfarande sover. Han är bäst att ha då man är sjuk för han älskar att sova hela dagen utan att springa ut en gång (brukar hända att jag lyfter ut honom och ställer honom på bron för att han ska kissa. Men jag får bara arga blicken av honom och så springer han in igen.) Men när man ska fara någonstans så blire lite panik ;P Undra hur de kommer gå att få upp honom kring fem på lördag morgon.... Intressant, I know!
(ska visa knäskydden också, btw. Cissi blev min modell ;) )

Pretty, pretty please dont you ever, ever feel, like you're less than fuckin' perfect

Hey people! 
Sitter i detta nu i underbara B6 där jag har mitt skåp på en grön och fin soffa helt alone. Mobbad? Nejdå, alla andra har lektioner bara. Som tur var kom Brolle och höll mig sällskap, bara så där :) Annars vet jag inte om håltimme mellan 10.20 - 13.10 är så himla roligt! Slutar gärna tidigt istället så man kommer hem någon gång. Men, vad gör man inte då läraren är borta mitt i dagen? Har iallafall bara kvar italienska och stresshantering så förhoppningsvis så går de snabbt :)
Lyckades iallafall hålla mig ifrån förkyldningen efter gårdagens träning vilket är plus i kanten för jag orkar inte att vara förkyld igen. Skola, träning och allt sånt påverkas så grymt mkt! Helt galet.
Nä, nu ska jag sluta ordbajsa på detta inlägg och göra lite nytta istället! :)

Det är inte som jag trodde att de skulle bli

Efter 7-8 veckors sjukdom och endast en skoterträning (då skoten pajade) så var jag tillbaka på banan idag. Körde till och med dit med släpet! Och jag säger då en sak - det känns att man inte har tränat under två månaders tid och att man har varit sjuk!
S å  h i m l a  p i n s a m t att jag inte vet vad jag vill göra riktigt! Bättre blev det inte så the big guys var där så jag tränade en massa starter och började få kläm på det vilket är kalasbra! Men att närma sig banan när Johan och alla dom känns lite långt borta för mig med tanke på hur lite jag har kört. Inte bra de inte! Och jag blir så arg på mig själv att jag inte släpper spärren i skallen och kööööör! Hur svårt ska de va att släppa spärren? Den ska lämnas hemma! 
Hoppas att victor inte förstör skotern på lördag i Piteå för på söndag planerar jag, med eller utan pappa och victor, att fara dit. Jag ska nöta, nöta och nöta lite mer. Det ska bara släppa! 
Nä, usch, nu ska jag släppa dagens träning och tagga gymmet imorgon. Ska köra kondis och armar hade jag tänkt. Minst fem kilometer på löpbandet och sedan ska jag klara 50 armhävningar + resten av alla övningar. :)

"Det är tur att du har ett par öron för annars hade ditt smile gått runt hela skallen"

Okej, bad update på senaste tiden men jag har haft annat att göra. Mycket annat att göra.
För tio år sedan, ungefär, så satt jag, pappa och victor i vårat, då, nyrenoverade kök och kollade i bilkataloger. Jag och Victor började räkna på fingrarna hur många år det var kvar tills vi skulle få körkoret. Och mina kära vänner - den dagen är kommen! Idag gjorde jag uppkörningen och fick min kära lapp som visar att jag blivit godkänd.
Det har varit en sån underbar men jobbig som fan och jag har velat ge upp så många gånger.
Teorin gjorde jag i Tisdags och sen dess har pulsen varit uppe i 300 haha. Åhhh, fyfan! Men nu är det gjort och jag har kört runt som en galning tillsammans med Wille och så Maja ett tag och Oscar fick även åka me. Typ 500 meter ;P haha!
Jag är världens gladaste right now! Kan inte fatta att det verkligen är gjort och att det verkligen är mitt.

I hear you call my name and it feels like home

I fyra veckor har jag nu varit förkyld. Och då snackar vi inte lite hosta och så utan en hejdundrande hosta, snuva och allt vad det innebär. Har alltid haft lätt för att vara sjuk, speciellt när jag var liten och jag lovar, det var grymt länge sedan jag kände mig så här dåligt. Men ingen feber så jag har tvingat mig själv till skolan. Det har lett till stress över att missa en massa skolarbeten, grubbel över varför jag inte klarat av allt som förut och varför jag har varit så trött. Jag har fortsatt i samma tempo utan att tänka efter. Det är verkligen inte bra. I lördags började jag med en hostmedicin som gjorde att jag blev hur trött som helst. Sov 14 timmar mellan lördag och söndag, ändå var jag trött. Det gjorde att jag slutade med medicinen i hopp om att hostan skulle försvinna iallafall men som ett brev på posten kom den tillbaka. Självklart.
I går var jag helt borta. Kunde inte fokusera och bestämde mig för att fara hem. Snackade med min lärare och lyckades skjuta upp matteprovet vi hade igår och de tackar jag för! Sov från den stunden jag satte mig på bussen tills jag hoppade av, tog bort allt smink och somnade om och sov till kvart i sex. Jag försökte kliva upp för att äta, kolla hur träningen hade gått osv men kroppen låg bara stilla. Hur hemskt som helst. 
Slutade med att jag sjukanmälde mig idag och fortsatte att sova. Är det stressen som gör en så slut och att förkyldningen fortsätter? Idag känns det mycket bättre med hosta och förkyldning vilket känns kalasbra. Men är det för att jag har sovit så mycket? 
Ska iallafall ta tag i lite läxa osv nu och sedan fortsätta sova så man förhoppningsvis är på rätt spår igen. Det enda jag vill just nu är att fara ut med skotern och köra vilket jag hoppas på att klara av imorgon. Annars vet jag inte vad som händer. Det kryper inombords fastän inte kroppen orkar.

I told you to be patient

Bon Iver - Skinny Love

Det handlar om att göra andra glada


Film gjord av världens bästa Ida där underbara Julia får sitt paket av mig, Ida, Amanda, Cec och Elvira :) :) :)

Idrott luktar svett, sport luktar bensin!

Gårdagen spenderades i Skellefteå tillsammans med flera hundra åskådare(?) för att se taggade skoterförare kämpa om platser i finalen i Sm kval 1 backe. Alla tävlande körde riktigt bra och det var hur roligt som helst att se! Allt var lärorikt och roligt! Fick se vad som händer vid tjuvstart (vilket hände måånga gånger) och hur förarna kör ifall det blir krasch. Dom fortsätter att köra. Var helt sjukt att se faktiskt men samtidigt handlar det om att ta sig in i mål. Förarna klarade sig och en kunde köra vidare vad jag vet, men en kunde inte göra de då skotern blev mindre fin.
Det var även en kille, som måste ha tjuvstartat i finalen eftersom han kom så långt efter, som började styla istället. Han körde en massa på bakbandet och klarade sig riktigt bra, tills efter det större hoppet då han ramlade över. Haha, trodde jag skulle skratta ihjäl mig när jag såg de! Synd om killen men man ska inte skryta för mycket ;)

En kärlekssaga

Jag har haft en känsla, väldigit länge.
En känsla som jag inte kan få ut ur min kropp.
Detta är en känsla osm stämmer och det är att Veronica Olofsson är en helt fantastisk människa.
Hon är snygg
Hon är omtänksam
Hon är min bästa vän.
Jag älskar henne även om hon pratar allt för mycket om motorer, men det är hon liksom.
Just i detta nu pratar hon även om skotrar. Ovanligt? NEJ!
Hon är totalt galen.
Fast jag tycker om henne endå.
(Hon tvingar mig även och skriva allt detta med det säger vi inget om..)

Jag vet inte vad jag skriva.
Därför bablar jag bara på som jag brukar göra.
Hur som helst så kan jag berätta för alla som läser bloggen är att om ni någonsin gör illa denna flicka kommer jag personligen se till att erat liv kommer bli jävligt surt.
Så att ni vet.
Underbart flummit och konstigt inlägg men så äre bara

/Ida Jonsson Gahnström drar ut slut.

18 and life

Efter en hel del stress, en massa körningar och en massa skola så måste jag bara säga, allt går bara man vill. Man ska aldrig ge upp men tillslut kan de ta stopp. Jag kollar i kors och skulle ha sovit för länge sen egentligen då man inte har sovit mkt på den senaste tiden. Men livet är bra. Riktigt bra! Igår fyllde man hela 18 år, vilket är riktigt stort. Imorgon väntar krogdebuten med bästa Louise och så brolle och foppa? Corona blire iallafall! Sen hur det blir att ta sig till bilen för en resa till skeå på lördag morgon är ju en annan femma, men de går nog bra ;) haha
Kanske ska sno hans moves? ;)

RSS 2.0